coneix-nos

Reconnectem Vilanova i la Geltrú amb Matanzas (Cuba)

Les ciutats de Matanzas i Vilanova i la Geltrú estan agermanades des de l’any 1998. Durant tot aquest temps, hi ha hagut diverses iniciatives de cooperació i intercanvi cultural però darrerament, la relació d’agermanament entre les dues ciutats a disminuït considerablement.

El nou casal neix per reestablir ponts i seguir cultivant la relació d’estima, admiració i construcció cultural que sempre ha existit entre Vilanova i la Geltrú, Matanzas i el poble cubà.

Per reactivar la relació d’agermanament amb Matanzas cal comptar amb el suport i la participació de la ciutadania. Persones com tu, compromeses amb la cooperació i l’intercanvi cultural.

Durant el primer any, treballarem amb la mirada posada en el 25è aniversari de l’agermanament entre Vilanova i la Geltrú i Matanzas, per organitzar actes, activitats i projectes commemoratius que tinguin lloc en ambduess ciutats.

El 2023 se celebra el 25è aniversari de l’agermanament entre Vilanova i la Geltrú i Matanzas

El Casal neix des de l'amistat

L’amistat que la Rosa, el Tomàs i el Magí comparteixen amb Mario Norat (Mayito), amic i president del Casal Català Gener i Guiteras de Matanzas.

En plena pandèmia de la COVID-19, totes tres mantenen contacte amb el Mayito pel seu compte, sense saber-ho i sense coneixe’s personalment. Les tres proposen a Mayito tornar-se a veure a Vilanova i la Geltrú i és el Mayito qui els fa saber que totes tres estan fent-li aquesta proposta. A partir d’aquí, la Rosa, el Tomàs i el Magí es troben per parlar i fer realitat el quart viatge del Mayito a Vilanova i la Geltrú. Després de diferents trobades, s’envalentonen i s’animen a impulsar un nou Casal cubà a la ciutat per facilitar el viatge del Mayito i per treballar, d’ara en endavant, en la relació d’estima, admiració i construcció cultural entre Matanzas i Vilanova i la Geltrú.